Nu ar trebui să îți ignori personalitatea nici măcar când vine vorba de ținute. Modul în care ne prezentăm în fața lumii, inclusiv prin hainele pe care le purtăm, reprezintă o carte de vizită pe care o arăți celor din jur. De multe ori avem însă dificultăți în a ne găsi stilul care ne reprezintă, pentru că suntem asaltați de ținute de tot felul pe care le interpretăm greșit sau pe care le adoptăm fără a ni se potrivi. Pentru a fi noi însene este necesar să facem o “curățenie” stilistică, luând totul de la zero, încercând mai multe outfituri, fiind poate puțin obiectiv.
De unde să începi
Cum spuneam la început, ar trebui să îți revizuiești garderoba. Scoate toate hainele pe care le ai, aruncând o privire asupra fiecărei piese vestimentare în parte. Cu siguranță vei găsi o mulțime de haine care nu îți plac, care nu te reprezintă cu adevărat sau pe care le-ai cumpărat, însă nu le-ai purtat niciodată. Atașamentul față de haine, mai ales în cazul femeilor, este unul foarte puternic, însă judecă la rece de data asta. Ce consideri că nu îți mai trebuie, pune deoparte în saci. Nu le arunca!
Ai mai multe posibilități de a scăpa de ele. Poți să le vinzi pe site-uri specializate, făcând astfel niște bănuți pentru următoarele achiziții. Sau, pe același site-uri, poți să faci schimb, alegând anumite piese care îți vor fi de folos în definitivarea stilului tău. O altă posibilitate este să le donezi. Există o mulțime de organizații care te pot ajuta în acest sens. Hainele sunt sortate, ajungând apoi la familii care au cu adevărat nevoie de haine, deoarece au posibilități mici de a cumpăra. Nu numai că vei scapă de de ele, însă vei face și o faptă bună, ajutând alți oameni la rândul tău. După ce ai făcut aceste lucruri, vezi cu ce ai rămas. Piesele acelea care ți-au plăcut cel mai tare te reprezintă.
Goana după stil
Poate că încă mai ai mici semne de întrebare, așa că o să te ajutăm. Stilul înseamnă ceea ce simți, ceea ce te face fericită, ceea ce arată din cap până în picioare că ești tu. Există o mulțime de stiluri din care poți alege. Cele mai comune sunt romantic, vintage, modern, clasic, rock, boho, eclectic. Fiecare are caracteristicile sale, nefiind dificilă să te adaptezi cu puțină imaginație. Este, într-adevăr, necesar poate să faci unele investiții, însă asta nu înseamnă că trebuie să îți dai bugetul peste cap, cheltuind sume exorbitante. Desigur, dacă îți permiți, nimeni nu te oprește să faci asta.
Romantică incurabilă
Am vorbit în paragraful anterior de stilurile principale din care poți să te inspiri. De exemplu, dacă ești o persoană romantică, ar trebui să alegi piese cât mai diafane. Imprimeurile florale, dantele, culorile pastel sunt câteva din caracteristicile principale. Alege câteva bluze cu flori, cum ar fi trandafiri sau panseluțe. Un alt exemplu ar fi piesele cu broderii făcute manual. Acestea oferă un prim pas în realizarea unui outfit romantic. Pentru romantice, literă de rege sunt fustele. Acestea trebuie să fie midi, ample, din materiale de calitate. Apariția ta trebuie să te ducă cu gândul la o zână, o ființă eterică, după care toată lumea să întoarcă capul cu admirație.
În pas cu timpurile
Nu toate femeile preferă stilul de mai sus, deși este unul din cele mai apreciate. Sunt doamne care adoră în schimb ținutele moderne. În acest context piesă principală o reprezintă jeanșii. Aceștia trebuie să fie slim sau mom fit, în funcție de conformația ta. De asemenea, trebuie să ai o mulțime de tricouri care să-ți reflecte personalitatea. Deși cele simple nu trebuie să lipsească din dressing, nu te feri de cele cu modele sau imprimeuri. În adoptarea acestui stil pot fi încorporate inclusiv fustele scurte, care au un design modern precum cele cu colțuri, catarame sau parte peste parte. Ținutele sport-casual pot fi o bună sursă de inspirație. Îți poți lua ca puncte de reper outfiturile purtate de multe vedete din lumea muzicală, deoarece acestea tind să adopte ținute moderne, chiar să fie trendsetteri în acest sens.
Clasicul mereu la modă
Deși destul de aproape de stilul romantic descris mai sus, acesta este puțin mai sobru. Stilul clasic înseamnă adesea piese simple, fără imprimeuri sau alte artificii. O bluză simplă albă sau colorată, o fustă creion, un sacou, sunt elementele de bază ale outfiturilor clasice. Poți purta și pantaloni cu un croi drept. Culorile sunt alb, negru, bleumarin închis, însă merg purtate și alte nuanțe, cu condiția să nu fie prea țipătoare. Partea bună cu acest stil este că nu va dispărea, fiind atemporal. Este perfect pentru job, pentru un eveniment, iar impresia pe care o dă purtătoarei este una de seriozitate maximă.
Iubim rock-ul
Printre cele mai rebele, nonconformiste, pline de personalitate ținute sunt cele inspirate din lumea trupelor cu bărbați plete lungi. Ținutele rock sau metal sunt indicate pentru cele care simt această muzică. Nici nu este recomandat să adopți aceste ținute dacă nu asculți muzică de gen. Tricourile cu trupe sunt piesa de rezistență. Jeanși, piele, ținte, lanțuri…sunt toate elemente ce nu trebuie să lipsească din dressingul unei rockerițe adevărate. În cazul acestui outfit trebuie să lucrezi și la atitudine. Stilul rock înseamnă a fi rebel, plin de viață, altfel. Nu poți purta o geacă din piele cu ținte, dacă te comporți ca o prințesă din turn. Nu trebuie să mai specificam faptul că în această situație, negrul este culoarea principală, dar poți combina totul cu alb, roșu, mov, iar imprimeurile animal print pot realiza o imagine clasică, a outfiturilor rock din anii ‘80.