sâmbătă, iulie 27, 2024
29.4 C
București

Cum să ai mereu un păr de poveste

Articole fresh

Nu există femeie care să nu-și dorească o podoabă capilară de invidiat. Însă, din multe motive, ne trezim că în loc de cosițe de Cosânzeană avem o măturică pe cap. Dar, cum frumusețea nu se obține fără eforturi, iar pentru par trebuie făcute unele sacrificii. Să știi că nu este numai despre frumusețe, ci și despre sănătate. Aspectul tern al părului, căderea, mătreața sau fragilitatea pot fi semne ale unor anumite afecțiuni. Pentru a obține un par minunat, este esențial să ai o rutină de îngrijire, să respecți anumite reguli. De asemenea, ceea ce folosești va influența calitatea podoabei capilare.

Spală părul!

Curățenia corporală este esențială, iar podoabă ta capilară nu face excepție. Părul trebuie spălat ori de câte ori este necesar. Nici prea des, nici prea rar nu este bine. Însă este important să știi și cum să-ți speli părul corect. Multă lume nu știe cum să facă acest lucru. Trebuie să folosești un șampon adecvat tipului tău de păr. Pentru părul gras, de exemplu, ai nevoie de un șampon cu efect de curățare profundă. În schimb părul uscat sau deteriorat, necesită un produs hidratant. Balsamul este necesar în cazul părului uscat, frizzy, însă pentru părul foarte fin, acesta nu este întotdeauna indicat. Evita să îți speli părul cu apă fierbinte, deoarece aceasta poate usca firul de păr. Apa călduță este cea mai indicată. De asemenea, dacă reziști, la final pune un jet rece pe părul tău pentru că face minuni. Nici rețetele bunicii nu sunt de evitat. Clătirea cu oțet sau mușețel sunt tratamente ideale pentru păr, chiar dacă nu sunt tocmai cele mai scumpe produse cosmetice existente.

Produse nocive

Ne place să arătăm bine, de aceea ne coafăm de câte ori putem. Însă acest proces, folosit excesiv, va dauna podoabei capilare. Produsele de styling, precum gelurile, spumele sau fixativele, pot deteriora părul în timp. Nu spune nimeni că nu trebuie să le folosești, însă trebuie să le utilizezi cu măsură. De asemenea, îți recomandăm să alegi de fiecare dată doar produse de înaltă calitate, care nu conțin alcool sau alte substanțe chimice agresive. Uscătoarele de păr sau plăcile pentru îndreptat trebuie folosite cât mai puțin posibil. Din fericire, există în comerț produse termorezistente ce pot fi aplicate pe păr înainte de a folosi uscătorul, placa sau ondulatorul. Însă dacă poți evita utilizarea lor, ar fi bine să o faci.

Dietă echilibrată

Ceea ce mâncăm se reflectă întotdeauna în exterior. Chiar dacă acest lucru nu se întâmplă imediat, cu trecerea timpului vei observa. Alimentele grase, prăjelile, sucurile acidulate, alcoolul joacă au un rol negativ în frumusețea părului tău. În schimb ar trebui să optezi pentru o dietă echilibrată, bogată în proteine, vitamine, minerale esențiale. De asemenea, dacă alimentația nu este suficientă, observând în urmă unor analize că ai anumite carențe, poți lua suplimente. Pentru frumusețea părului sunt recomandate cele cu biotină, vitamina A, vitamina C, vitamina E, zinc sau omega-3. Acestea sunt ideale pentru creșterea părului, pentru frumusețea lui, pentru o sănătate perfectă.

Mediul dăunător

Soarele, vântul, poluarea sunt inamicii cei mai mari ai părului. Dacă nu îl protejezi cum trebuie, chiar dacă te alimentezi așa cum am spus mai sus, sau folosești cele mai bune produse, tot vei vedea că părul tău nu va arăta cum trebuie în cazul în care îl expui la factori de mediu nocivi. Dacă afară e vânt sau soarele este puternic, pune ceva pe cap care să te protejeze. Ai grijă și când mergi la piscină. Apă din acestea este tratată cu clor, care îți va ataca părul. Spală-te imediat după ce ai fost la piscină, iar ulterior aplică o mască hrănitoare.

Stresul

Avem o viață agitată cu job, copii, îndatoriri. Toate acestea, la un moment dat pot produce panică, anxietate, stres. Nu mai trebuie să subliniem faptul că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății părului. Printre efectele negative ale stresului se numără căderea părului. Există persoane care ajung chiar la calviție din cauza stresului sau alopecie în cazul femeilor. Desigur, dacă observi astfel de probleme, mergi imediat la medic. Poți practica yoga sau poți lua anumite tratamente care să te ajute să reduci stresul. De asemnea, mătreață este o altă consecință a stresului. Există tratamente în farmacie care o reduc, însă trebuie să muncești puțin și cu psihicul tău.

Hidratare 

Apa este un element vital. Corpul nostru are un procent de 60% apă. Fără ea nu putem funcționa, nu ar fi posibilă viață. De aceea, și părul nostru are nevoie de hidratare, cu condiția ca aceasta să fie una corespunzătoare. Este recomandat să bei undeva la 2 litri de apă zilnic pentru a avea un par frumos, nu uscat. Pe lângă apă, pentru păr există unele uleiurile naturale, aloe vera sau glicerină care pot oferi protecție adecvată. Măștile de păr, de care am vorbit mai sus, pot ajuta, de asemenea, la menținerea nivelului optim de hidratare al părului. Mai sus am vorbit despre produsele de styling. Dacă le folosești este obligatoriu să aplici și tratamente pentru par, la intervale regulate.

Vârfurile despicate

Nu putem spune că nu visam la un păr lung, frumos, însă acesta se menține cu mult efort, asa cum am spus anterior. Pentru asta, deși pare părea ciudat, trebuie să te tunzi periodic. Nu neapărat scurt, însă vârfurile trebuie îndepărtate de câte ori observi că stau ca o maturică. Este indicat să mergi la coafor pentru asta, pentru că experții de acolo vor știi exact cum și cât să tundă pentru a nu scurta prea mult. După această procedura vei observă că te vei pieptăna mai ușor, vei avea părul mai strălucitor, iar acesta va crește mai repede.

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole