joi, decembrie 26, 2024
2.7 C
București

Iată câteva remedii naturale care scad febra rapid

Articole fresh

Vremea de afară s-a răcit simțitor, așa că virozele au început atacul. Și, deși există și destul de multe medicamente pe rafturile farmaciilor menite să îți țină sub control neplăcutele simptome ale răcelii și gripei, noi îți sugerăm să lași și natura să îți vină în ajutor. Înainte de a discuta despre ele, îți reamintim faptul că este important să ții cont că în cazul unei febre persistente sau a altor simptome severe, este întotdeauna recomandat să căutați sfatul unui profesionist medical. Acum, să vedem câteva remedii naturale care pot contribui la scăderea febrei în cazul simptomelor ușoare.

O mai bună hidratare

Consumul suficient de lichide în această perioadă este esențial. Mai multă apă, supe și ceaiuri calde sunt cele care te pot ajuta la menținerea hidratării și la scăderea febrei.

Comprese reci

Pentru a mai reduce temperatura corporală, compresele reci sunt un remediu simplu, dar foarte eficient. Doar aplică pe frunte comprese umede și reci să te vei simți mult mai bine.

Dușuri cu apă călduță

Un duș cu apă călduță te poate pune rapid pe picioare atunci când febra își face de cap.

Gel de aloe vera

Dacă ai prin casă o plantă de aloe vera, atunci ești conștient de faptul că ”planta miracol” îți poate veni în ajutor în o mulțime de situații. Gelul de aloe vera aplicat pe frunte sau la încheieturi îți poate oferi o senzație de răcorire și astfel să scapi mult mai ușor de febră.

Ceai de mentă sau ceai de mușețel

Cele două ceaiuri se găsesc mereu pe rafturile noastre cu remedii naturiste. În plus, au un gust bun, și nu sunt refuzate nici de cei mai mici dintre pacienții răciți. Aceste două sunt excelente pentru a fi consumate pe perioada când ești răcit sau ai febră, deoarece contribuie la răcorirea corpului și la ameliorarea stării generale.

Odihnă suficientă

Odihna suficientă este mai mult importantă pentru recuperarea ta rapidă. Pentru ca organismul să lupte cu succes împotriva infecției și să scadă febra, odihna este ceea ce are nevoie

Suplimente cu vitamina C

Printre multe efecte benefice pe care le are vitamina C și cel că întărește sistemul imunitar. Consumul de alimente bogate în vitamina C sau administrarea unor suplimente alimentare naturale care o conțin din plin este o decizie bună în acest caz.

Infuzii cu plante medicinale

Se știe despre infuziile din unele plante precum echinaceea, ghimbirul și socul că acestea pot avea proprietăți antiinflamatorii și pot contribui la ameliorarea simptomelor febrei. Dacă gustul lor nu este unul prea puternic pentru tine, le poți încerca și tu.

Inhalații cu abur

Un remediu simplu, de care toată lumea a auzit. Aceste presupune inhalarea vaporilor dintr-un bol cu apă fierbinte în care ai picurat câteva picături de ulei esențial de mentă sau eucalipt contribuie la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea febrei.

Supă de pui

Cel mai delicios remediu pentru răceală și gripă, și care te scapă rapid de febră și te pune pe picioare. Supa de pui are efecte antiinflamatorii și poate ajuta la hidratare. Este o alegere reconfortantă și hrănitoare în timpul stării de boală, iar dacă o îmbogățești și cu puțin piper și usturoi, chiar reușești să te vindeci mult mai repede.

Turmeric

Turmericul conține curcumina, o substanță cu proprietăți antiinflamatorii. Dacă vrei să te bucuri de efectele sale benefice și să reduci și febra, atunci adaugă turmeric în mâncăruri sau fierbe un ceai cu turmeric.

Rozmarin

Rozmarinul, iarba ta aromatică preferată atunci când vine vorba despre condimentarea fripturii de pui sau a cartofilor la cuptor, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Te poți bucura de acestea prin adăugarea de rozmarin în mâncăruri sau folosește frunzele pentru un ceai aromat și sănătos.

Ceai verde

Dacă nu ai alte probleme de sănătate pentru care ceaiul verde să fie contraindicate, atunci fă-ți din acesta un aliat care să te scape mai rapid de neplăcutele simptome ale răcelii și gripei, printre care se află și febra.

 Ulei esențial de eucalipt

După cum ți-am menționat ceva mai sus, uleiul esențial de eucalipt contribuie la deschiderea căilor respiratorii. Va trebui doar să adaugi  câteva picături într-un difuzor sau într-un bol cu apă fierbinte pentru a inhala vaporii și te vei simți mult mai bine. Și, pentru că tot am ajuns la uleiuri esențiale, un masaj cu ulei de lavandă te va relaxa și îți va oferi o stare de bine.

Miere și scorțișoară:

Amestecul dintre miere și scorțișoară este recunoscut ca având puternice efecte antimicrobiene și antiinflamatorii. Poți adăuga miere și scorțișoară în ceaiul cald, pentru că vei obține ceva extraordinar de delicios și sănătos, sau dacă nu te deranjează, poți consuma direct felii de măr peste care ai presărat din belșug scorțișoară.

Băuturi calde cu ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antivirale, așa că profită din plin de ele. Va trebui doar să adaugi felii subțiri de ghimbir în apă fierbinte sau în ceai. Vei scăpa mai ușor de răceală și gripă, îți va reveni pofta de mâncare și te vei simți mult mai energic. Ai grijă doar la gustul acestuia, pe care unele persoane îl găsesc mult prea puternic.

Medicină alternativă

Acupunctura sau reflexologia sunt văzute de unele persoane ca fiind extrem de benefice pentru multe afecțiuni, printre care se află și cele specifice sezonului rece. Eventual, poți încerca și tu, dacă nu ai nimic împotriva acestora.

Acultă cu atenție semnalele pe care ți le transmite corpul tău și dacă starea ta de sănătate nu se îmbunătățește sau dacă simptomele devin mai severe, atunci nu ezita să ceri sfatul unui cadru medical. Recomandările noastre sunt niște mici indicații menite să ofere sprijin suplimentar și nu trebuie să înlocuiască sfaturile medicale de specialitate.

 

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole