marți, iunie 18, 2024
25.7 C
București

Cum poți renunța mai ușor la fumat

Articole fresh

Nu mai este nevoie să tot repetăm cât de benefic ar fi pentru sănătatea ta dacă ai reuși să renunți la fumat. Toată lumea cunoaște sfaturile. Așa că nu îți mai amintim nici noi de ele. În schimb, vom încerca să îți fim de ajutor în alt sens. Adică în cel al renunțării la acest obicei nociv.

O adevărată provocare

Chiar dacă poate că ai auzit de prieteni, rude, colegi de muncă sau simple cunoștințe care au renunțat ușor la fumat, nu înseamnă că așa va fi și în cazul tău. Asta în eventualitatea în care au spus adevărul, și nu l-au denaturant puțin. Dacă înțelegi ce vrem să spunem.

Trebuie să recunoaștem! Să renunți la fumat nu este deloc simplu. Ba poate fi privit ca o adevărată provocare. Din fericire, există și multe abordări care îți pot face misiunea mai ușoară. Și aici este intervenția noastră, de care îți aminteam ceva mai sus. Așadar, să începem.

Stabilește și respectă data la care vei începe procesul de renunțare

Este extrem de greu să poți să nu mai fumezi. Așa, dintr-o dată. De aceea, îți poate fi mai simplu dacă alegi o dată la care intenționezi să renunți la țigări. Atunci când îți stabilești o dată în minte, creierul tău începe să se pregătească pentru această schimbare. Prin urmare, este posibil să nu mai simți atât de acut nevoia de a mai fuma. Sau măcar să te simți mai pregătit pentru această etapă.

Sprijinul celor din jur contează enorm

Nu trebuie să treci prin acest proces singur. Dimpotrivă, pentru a nu mai cădea pradă tentației, sprijinul celor din jur este esențial. De aceea, anunță-ți familia, prietenii și colegii despre decizia ta de a renunța la fumat. Și nu ezita să le spui că ai nevoie sprijinul lor. Aceștia ar trebui să nu mai fumeze în preajma ta, să fie acolo când simți că ești gata să renunți și să-ți aprinzi o țigară, să îți ofere acea mână de ajutor de care ai nevoie pe acest drum dificil.

Identifică și gestionează situațiile de declanșare

Nu negăm faptul că multe persoane fumează din plăcere, dar asta nu înseamnă că este singurul motiv care te face să îți începi ziua cu o țigară, sau să continui pe parcursul întregii zile. De aceea, identifică situațiile sau activitățile care te fac să simți nevoia să fumezi și caută mai bine alternative sănătoase. Poate fi folositor pentru tine să încerci să eviți temporar aceste situații până când ai învățat să le gestionezi fără a recurge la țigări pentru asta.

Concentrează-te pe efectele pozitive ale renunțării la fumat

Pentru a-ți fi mai ușor, ai nevoie de toată concentrarea ta. Un mic sfat care te-ar putea ajuta este și acesta: fă-ți o listă cu principalele avantaje ale acestei decizii și concentrează-te pe ea. Vei economisi bani, vei fi mult mai sănătos, ai scăpat de un viciu, ai mai multă încredere în tine… Sunt doar unele dintre ele, dar cu siguranță se regăsesc cam pe toate listele. Faptul că te concentrezi mai bine pe rezultate te va face să treci mai ușor peste această perioadă dificilă, pentru că este una chiar foarte grea!

Apelează la substituenți de nicotine

Pentru unele persoane funcționează, așa că ai putea să încerci și tu. Cine știe, poate chiar îți va fi mult mai simplu dacă procedezi așa. Gumă de mestecat, plasturi, pastile sau inhalatoarele cu nicotină sunt cele care pot contribui la reducerea dependenței de nicotină și la gestionarea simptomelor de sevraj pe care le experimentezi acum.

Un stil de viață sănătos

Dacă vrei să reduci stresul și să îți îmbunătățești starea generală de sănătate, schimbă-ți stilul de viață. Vei începe cu un stil alimentar echilibrat, cu multe fructe și legume proaspete, vei începe cu ceva mai multă mișcare și odihnă suficientă. Toate acestea te fac să renunți mult mai ușor la fumat.

Ajutor de specialitate

Dacă simți că îți este dificil să gestionezi toate acestea, poate că puțin ajutor de specialitate nu este o idee chiar atât de îndrăzneață. Dimpotrivă, un consilier sau un specialist în renunțarea la fumat poate să îți ofere sfaturi prețioase și suport personalizat pentru a face față provocărilor care însoțesc această decizie.

Aplicații și resurse online

Nu degeaba trăim în Era Tehnologiei, cum se spune. Prin urmare, de ce să nu profiți de faptul că la ora actuală avem de a face cu enorm de multe multe aplicații și resurse online care oferă suport și urmărire în procesul de renunțare la fumat. De regulă, acestea cuprind ghiduri, consiliere și instrumente de urmărire a progresului, ceea ce poate fi util pentru tine acum, pentru că vei monitoriza mult mai ușor progresele înregistrate.

Grupuri de suport

Grupurile de suport, fie față în față, fie online, pot să îți ofere oportunitatea de a împărtăși experiențe cu alți oameni care trec prin aceeași perioadă de renunțare la fumat. Pentru multe persoane, aceste grupuri au fost cele care au contat cel mai mult în încercarea de a scîpa de acest obicei nociv.

Fii pregătit să faci față recăderilor

Renunțarea la fumat nu este un proces liniar ci poate implica recăderi. Important este să nu te descurajezi în astfel de momente, ci să știi ce să înveți din ele și să nu renunți să te îndrepți către obiectivul tău.

Dacă ai suficientă voință și ești disciplinat de felul tău, îți va fi mult mai simplu. În orice caz, recomandările noastre pot să fie acel suport de care aveai nevoie pentru a lua decizia de a renunța la țigări și a merge până la capăt.

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole