marți, iunie 18, 2024
25.7 C
București

Cum poți folosi zațul de cafea?

Articole fresh

Majoritatea dintre noi ne începem ziua cu o cană mare de cafea. Numai bună ca să ne ofere un plus de energie pentru ziua plină care se anunță. Și, dacă tot am ajuns la acest capitol, cu siguranță cea preparată la ibric este cea mai bună. Și, cel mai probabil, este și preferata ta. De obicei, arunci zatul de cafea rămas după prepararea ei. Dar să știi că greșești amarnic. Sunt o mulțime de întrebuințări ale zațului de cafea. Chiar dacă știai de unele dintre ele, sigur altele îți erau complet necunoscute. Dacă ești curioasă să vedem care ar fi acestea, te invităm să le citești în rândurile de mai jos.

Excelent exfoliant pentru piele

Dacă îți place să ai grijă așa cum trebuie de tenul tău, atunci folosești multe produse scumpe pentru a-i oferi acestuia tratamentele de care are nevoie pentru a arăta perfect. Zatul de cafea te ajută să mai reduci puțin cheltuielile. În sensul că nu mai trebuie să cumperi și un exfoliant. Da, exact, zatul de cafea este un foarte bun exfoliant pentru piele. Iar pentru a pregăti amestecul de care au nevoie, mai este necesar și puțin ulei de măsline sau de cocos. Cu mixul astfel rezultat masează bine pielea. Și, în acest fel, vei îndepărta mai ușor celulele moarte de la suprafața ei. Și, în plus, vei stimula și circulația sângelui.

Mască de față

Pentru că tot suntem la capitolul înfrumusețare, vei mai reuși să reduci o cheltuială cu ajutorul dat de zațul de cafea. Dacă îl amesteci cu iaurt sau miere, reușești să obții o mască hrănitoare pentru pielea ta. Acest amestec îl aplici bine pe față. Îl lași să acționeze între 15 minute și jumătate de oră, după care clătește bine cu apă călduță. Pielea ta va arăta perfect, și va avea și hidratarea de care atât de multă nevoie.

Te scapă de mirosurile neplăcute

Nu mai este nevoie să cumperi odorizante de cameră deoarece tot banalul zaț de cafea îți vine acum în ajutor. Despre el se știe că are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute, așa că profită din plin de aceasta. În anumite zone ale camerei poți amplasa recipiente în care se află zaț de cafea, iar în cameră nu vei mai simți acele mirosuri neplăcute care îți dădeau bătăi de cap. De asemenea, zaț de cafea pus pe o farfurie mică și depozitat în frigider are aceleași efecte, așa că poți încerca și asta, nu doar lămâia și bicarbonatul de sodiu.

Fertilizant pentru plante

Ți-ai transformat apartamentul într-o adevărată oază de verdeață, și ai numeroase plante de care ai grijă așa cum trebuie? În afară de lumină naturală și o udare corectă, pentru a se dezvolta așa cum trebuie plantele au nevoie și de îngrășăminte și fertilizante. Lasă deoparte produsele speciale în acest sens de pe rafturile magazinelor de specialitate ci apelează tot la zațul de cafea. Acesta este o sursă naturală de substanțe nutritive de care planta ta are nevoie, cum este și azotul. Adaugă zaț de cafea direct în pământul în care cresc plantele tale și vei vedea că acestea se dezvoltă mult mai armonios. Dacă vrei însă ceva cu adevărat profesionist, atunci amestecă zațul cu apă, iar soluția rezultată să o folosești atunci când uzi plantele.

Curățarea vaselor de bucătărie

Ai pregătit ceva bun pentru toți cei ai casei, dar acum a rămas să cureți tigaia/tava și ai ceva de muncă? Nu este nevoie să folosești produse de curățat scumpe, sau care au o mulțime de ingrediente chimice în compoziție și care îți pot afecta starea de sănătate. Dacă nu ai aruncat zațul rămas de la cafeaua de dimineață, atunci apelează cu încredere la el. Este abraziv și curăță foarte bine tigăile, tăvile sau crătițele care au urme de mâncare. Folosește în acest scop și un burete de vase, apoi clătește bine.

Vopsea naturală

Dacă îți place să creezi anumite obiecte decorative, iar în acest sens folosești în special hârtie sau materiale textile, avem o veste bună pentru tine. Le poți oferi acel aspect rustic care place la toată lumea cu zaț de cafea. Doar amestecă-l cu apă și apoi aplică-l pe materialul dorit, și gata, ai reușit să vopsești în mod natural, ai parte de aspectul dorit și nici nu miroase a vopsea în toată casa după ce ai terminat.

Ține insectele la distanță

În special pe perioada verii, dacă mai și locuiești la curte, atunci nu mai este nevoie să îți spunem de numărul mare de insecte care par să-și fi făcut un scop din a te enerva. Poți scăpa ușor de ele împrăștiind zaț de cafea în zonele preferate de insecte și asta ar trebui să fie suficient ca să scapi de ele. Eventual, acea soluție din zaț de cafea și apă pe care o foloseai pentru îngrijirea plantelor o poți pulveriza în aceste zone cu probleme, pentru că este la fel de eficientă.

Îndepărtează depunerile de calcar

Capul de la duș, robinetele, chiuvetele, chiar și cabina de duș au parte de depuneri de calcar, și nu îți spunem o noutate. Dar, deși există numeroase produse menite să îți vină în ajutor pentru a scăpa de ele, tot zațul de cafea este recomandarea noastră pentru tine. După cum aminteam ceva mai sus, are proprietăți abrazive, așa că te scapă rapid de depunerile de calcar.

Cam acestea au fost sugestiile noastre despre cum folosi zațul de cafea în locuința ta. Mai știi și altele? Suntem foarte curioși, așa că lasă-ne un comentariu cu experiența ta!

 

 

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole