marți, iunie 18, 2024
30.2 C
București

Cum să aranjezi bradul de Crăciun pe diverse tematici

Articole fresh

Nu credem că există cineva care să nu aștepte cea mai frumoasă sărbătoare a anului, și anume Crăciunul. Este perioada magiei, a bucuriei, a familiei, a cadourilor de sub brad. Începe o forfotă imensă în căutarea darurilor pentru cei dragi, mai ales pentru micuții care abia așteaptă ca scrisoarea către Moș Crăciun să devină realitate. Dar nici decorarea casei nu este ceva trecut cu vederea, existând o modă din ce în ce mai răspândită de a ne aranja toată locuința cât mai colorat cu putință. În trecut, de Crăciun, oamenii împodobeau doar bradul, însă azi lucrurile stau diferit. Totuși, cel mai important este acest copac care este veșnic verde.

Istoria împodobirii bradului de Crăciun 

Se spune că încă din Roma Antică, în timpul anumitor celebrări, casele oamenilor erau împodobite cu brazi, însă cel de Crăciun provine separe din Lituania. O prințesă a împodobit un astfel de brad după ce această s-a căsătorit cu un conte. Totuși, acel brad frumos, cu lumini, dar și ormanente a fost opera reginei Victoria a Angliei. Ea a pornit frumoasa tradiție în care, în seară de Ajun, familia urma să se strângă în jurul acestui copac frumos și să îl împodobească. Pe teritoriul României a fost regele Carol I de Hohenzollern, după mijlocul anului 1800, cel care a adus acest obicei. Nu există în prezent niciun an în care familiile să nu păstreze tradiția aceasta străveche.

Cu ce să începi amenajarea

Dacă dorești o casă că în basme, este necesar să te pregătești temeinic. Asta înseamnă să alegi încă din timp decorațiunile pe care dorești să le expui, poate chiar să stabilești anumite tematici. Există oameni care au deja o tradiție în a împodobi bradul, precum și casa într-un anumit fel în fiecare an cu ocazia Crăciunului. Deja de la sfârșitul lunii noiembrie poți face o listă cu ceea ce îți trebuie, începând cu globuri, ghirlande, beteală, luminițe, ornamente, figurine. Poți căuta pe Pinterest diferite modele care să-ți fie surse de inspirație. Dacă nu ai deja decorațiunile dorite, poți începe din timp achizițiile de decorațiuni deoarece, din fericire, magazinele oferă uneori chiar și din octombrie o selecție minunată de globuri dar și alte tipuri de decorațiuni pentru Crăciun.

Alegerea tematicii

Cum spuneam în paragraful anterior, Pinterest este una din cele mai bune surse, însă nu este unică. Gândește-te ce îți place în anul respectiv sau ce le place copiilor tăi. Poate fi ceva la modă, o tema vintage, o poveste…orice se poate transformă într-un decor de Crăciun.

Cookie tree

Dacă ești un pasionat sau pasionată de dulciuri, atunci se pare că ai găsit tematica. Brăduțul cu prăjiturele este o tematică minunată pentru Crăciun. Pentru asta ai nevoie de câteva globuri mai speciale și anume bastonașe dulci, acadele, macarons, bomboane, brioșe…și îți garantăm că pe toate acestea le găsești sub formă de b globuri, în culori superbe. Alege ghirlande luminoase cu becuri rotunde, mai mari, care să semene cu bomboanele. Beteală ar trebui să fie un roz prăfuit, sau roșu pentru a se asorta cu “dulciurile” din brad. Și prin casă poți să pui aceleași decorațiuni, însă la dimensiuni mai mari pentru că le vei găsi prin magazine.

Forest Fairytale

Anul acesta, un mare trend, superb ce-i drept, este cel cu pădurea de poveste. Poate că ai observat și tu că în anumite magazine există produse cu ciupercuțe, arici, cerbi, veverițe, conuri de brad imprimate. Te sfătuim să pui aceste elemente și în bradul de Crăciun. Îți garantăm că va arată absolut splendid! Poți găsi globulețe minunate în formă de ciupercuțe de toate mărimile, cu pălărie roșie sau galbenă, deși roșu este ideal. În brad, poți pune și câteva globuri verzi care să ducă cu ideea la iarbă sau mușchi. Din fericire, aceleași magazine sunt pline de decorațiuni în formă de veverițe, cerbi, bufnițe, ideale pentru a fi așezate în brad dar și pe lângă. Luminițele albe sau galbene sunt cele mai indicate.

Harry Potter

Copiii adoră acest personaj, care a devenit simbolul unor generații. Imaginează-ți cât de frumos ar fi un brad de Crăciun care să aibă elemente din celebrele cărți ca și decor. Vâjhâț, Sedgwick, baghete magice, Sorting Hat sunt doar câteva elemente ce nu pot lipsi dintr-un astfel de brad. Nu îți face griji dacă nu le găsești pentru că le poți confecționa pe unele dintre ele.

De exemplu, pe Vâjhâț o poți face simplu: îți trebuie niște globuri aurii, pe care poți lipi aripioare din carton colorat în auriu, iar cu un marker poți desena elementele mingiuței fermecate. Bufnițe albe este posibil să găsești în magazine, însă dacă nu, poți face niște globuri personalizate. Ai nevoie de globuri albe pe care poți lipi câteva pene. Beteala poate fi aleasă în culorile celor patru case de la Hogwarts. Să nu uiți de baghetele magice pe care le poți achiziționa însă, dacă ți se par prea scumpe le poți confecționa din nuielușe strânse din parc sau grădina.

Nutcracker

Este una din cele mai clasice tematici de Crăciun. Spărgătorul de nuci este un simbol al Crăciunului, existând în comerț o mulțime de figurine care reprezintă acest personaj din baletul cu același nume a lui P.I.Ceaikovski. Pe lângă spărgători de nuci colorați, de toate mărimile, în brad mai poți așeza balerine, căluți balansoar, elemente pe care le regăsești în povestea care a fascinat iubitorii de balet. Culorile predominante trebuie să fie roșu, verde, auriu, pentru că așa ar arăta un spărgător de nuci clasic, însă poți alege ceea ce îți place mai mult, existând în comerț figurine în alte nuanțe minunate.

 

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole