marți, iunie 18, 2024
30.2 C
București

Cum să te îmbraci de sărbători astfel încât să ai o ținută perfectă

Articole fresh

Nu putem spune că nu ne gândim la outfiturile de sărbători, cu atât mai mult acum când Crăciunul și Revelionul sunt atât de aproape. Hainele au o mare importantă pentru toată lumea, însă femeile sunt cele care pun cel mai mult preț pe aspectul lor, mai ales când trebuie să participe la un eveniment. În perioada sărbătorilor de iarnă este absolut normal să participăm la multe evenimente. Acestea pot fi alături de familie, prieteni sau poate chiar ocazii ceva mai pretențioase. Viața socială a fiecăruia este diferită, iar ținutele noastre trebuie adaptate în funcție de locurile în care mergem.

Cum să-ți organizezi garderoba pentru petreceri

Cu siguranță ai deja lista tuturor evenimentelor la care vei merge în această lună. Asta înseamnă că la majoritatea va trebui să ai câte o ținută diferită. Chiar și pentru reuniunile în familie îți trebuie ceva mai deosebit pentru că nu te poți prezenta în fața rudelor în treningul pe care îl porți prin casă sau costumul de la muncă. Fă din timp lista locurilor în care va trebui să fii prezentă, iar cu aceasta în mâna începe organizarea din timp a ținutelor.

Este absolut permis să îți scoți tot șifonierul pentru a găsi acele outfituri ideale. Dacă însă nu găsești nimic, poți face noi achiziții, mai ales că în această lună ai șansă de a găsi foarte multe reduceri, chiar și acolo unde te aștepți mai puțin. Încearcă să creezi o ținută diferită pentru fiecare petrecere pentru că nu poți știi cum vei da de cineva care a mai fost la un alt party cu tine și te-a văzut în aceleași haine. Deci organizarea este totul, chiar și când vine vorba de ținute.

Outfituri pentru întâlnirea cu familia

Cele mai frumoase mese de Crăciun sau de Revelion sunt cele alături de oamenii cei mai dragi. Părinții, copiii, bunicii, frații sunt oamenii pe care-i iubim cel mai mult așa că a petrece frumoasele sărbători de iarnă alături de ei este ideal. Familia nu te judecă sau, cel puțin, nu ar trebui să facă acest lucru. Totuși, atunci când îți organizezi ținutele, ai grijă la unele detalii. În funcție de cum este fiecare familie, trebuie ales și outfitul. În general, aceasta este o întâlnire casual, relaxata, absolut informală.

Asta înseamnă că poți alege o pereche de jeanși, comozi, un pulover relaxat, poate chiar cu motive de Crăciun. De Revelion poți încerca însă o ținută puțin mai elegantă, însă nu exagerat. Roșu este culoarea vedetă în această perioadă, așa că spune da rochiilor, puloverelor, fustelor în această nuanță. Dacă nu îți place această culoare, poți încerca ținute care să aibă verde, auriu, albastru. Încearcă ca în această perioada a anului să adopți nuanțele festive pentru că vei vedea că te binedispun.

Un party cu amicii

Atunci când ești invitată la alți oameni dragi, adică prietenii, trebuie să gândești puțin mai mult modul în care vei avea o ținută. Desigur, ceea ce ți-am prezentat mai sus este valabil și în acest caz, dar uneori este necesar un outfit puțin mai elaborat. Încearcă să cumperi sau să alegi niște haine oarecum mai elegante, dar nu o rochie cu trenă. Poți să-ți pui o rochiță din catifea, de lungime medie, în aceleași culori descrise mai sus. Poate fi chiar și neagră, însă ar trebui să-i adaugi un accesoriu festiv, adică o broșă sau un colier cu pietre în culorile Crăciunului. De Revelion sunt permise paietele, chiar dacă mergi la masă la prietenii tăi. Dacă în familie poți purta încălțăminte mai relaxată, de data aceasta tocurile ar trebui să îți completeze ținută.

Invitația de la office

Este acea perioada din an când multe companii organizează petreceri la birou. În special corporațiile sunt cele care fac astfel de evenimente pentru că este necesar să își premieze angajații, să facă bilanțul, să își umieasca clienții…motive sunt multe. La birou ținuta trebuie să fie elegantă, dar nu exagerat. Este, până la urmă, o întâlnire formală. Desigur, dacă pe invitație scrie că vă puteți îmbrăca casual sau, așa cum fac unele companii, cu tematică de Crăciun, cu siguranță nu îți pui rochia aceea sirenă din satin. Nu adopta nici ținutele negre pe care le porți de obicei. Încearcă să alegi un articol vestimentar care să se plieze perfect pe tipul evenimentului, dar să nu iasă prea mult în evidență. Discută și cu colegele, în special dacă nu ești de mult timp în firmă, pentru a afla în ce tip de haine se îmbracă acestea la asemenea evenimente.

Petrecere la restaurant

Dacă de Crăciun nu se obișnuiește acest lucru, Revelionul este petrecut de mulți oameni într-un local. În România sunt multe restaurante care organizează astfel de petreceri la trecerea dintre ani. Nu vin numai oameni care nu au cu cine să petreacă. Sunt multe grupuri, familie sau prieteni, care aleg an de an să-și petreacă Revelionul alături de oameni total necunoscuți, iar în acest lucru nu este nimic rău. Ținutele pentru astfel de evenimente pot fi mai elegante.

Poți purta rochii lungi, midi, rochii cu paiete, sclipici, perle. Nu te prezenta însă în blugi cu un pulover pentru că vei vedea că aici cam toată lumea este elegantă. Ba chiar sunt unele restaurante care fac petreceri tematice, cum ar fi anii ‘20 sau “Bal la palat”. În aceste situații chiar este necesar să îți creezi un outfit pe măsură. Pentru cele care presupun ținute de epoca, îți recomandăm să închiriezi costume de la teatru, pentru că este posibil să faci asta. În orice caz, încearcă să te integrezi cât mai bine ținutelor sugerate pe invitație.

 

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole