marți, iunie 18, 2024
30.2 C
București

Cum să te machiezi pentru a arăta perfect

Articole fresh

Ne dorim să arătăm bine în fiecare clipă. Însă, atunci când ieșim din casă, trebuie să fim perfecte. Acest lucru este important pentru stima noastră de sine, dar are un rol crucial inclusiv în percepția pe care o au ceilalți asupra noastră. Machiajul de zi reprezintă o modalitate subtilă, dar care poate fi extrem de elegantă de a-ți evidenția frumusețea naturală, fără a exagera.

Pentru a obține un machiaj de zi perfect, trebuie să ții cont de câteva trucuri pe care toate expertele în make-up le aplică. Nu ai nevoie neapărat de produse de machiaj scumpe, însă acestea trebuie să fie de calitate. De asemenea, trebuie mereu să fii atentă la dată de expirare, precum și să ții cont de anumite alergii pe care este posibil să le ai. Cu un machiaj bun, vei întoarce toate privirile, simțindu-te mult mai încrezătoare în frumusețea ta. Până la urmă, machiajul nu înseamnă a ne schimba complet, ci a scoate în evidență ceea ce avem noi mai frumos, în cel mai rafinat mod.

Ten curat

Aceasta este cel mai mare organ al corpului. Poate nu ți se pate important, însă cu sau fără machiaj, trebuie să ai grijă de piele. Ea trebuie să arate cât mai bine, cât mai curată, înainte de a fi aplicat machiajul. Nu aplica make-up peste fardurile din ziua precedentă. Tenul va fi încărcat, vor apărea imperfecțiunile, iar ridurile își vor face simțită prezența înainte de vreme. Pregătirea pielii este un pas esențial pentru un machiaj de zi reușit. Spală-ți fața cu un cleanser potrivit tipului tău de ten. Apoi este obligatoriu să aplici  o cremă hidratantă pentru a asigura o bază netedă produselor de machiaj pe care le vei folosi. Dacă ai probleme cu porii dilatați sau exces de sebum, utilizează un primer matifiant înainte de fondul de ten. Vei vedea că acesta face minuni. Desigur, dacă ai coșuri, încearcă să le vindeci cu produse specifice, fără a le stoarce sau a pune mâinile murdare pe ele.

Uniformizează culoarea tenului

Cum spuneam mai sus, nu aplica nimic pe față până nu te-ai asigurat că ai pielea foarte curată, dar și hidratata. Peste acest mic tratament, vei aplica fondul de ten, care ar trebui să fie de calitate, să nu încarce tenul, dar să fie și potrivit culorii pielii tale. Ar trebui să alegi un fond de ten cu o acoperire ușoară sau medie, care să permită pielii să respire. Pentru a-l aplică nu folosi palmele. În comerț există pensule speciale sau bureți care te vor ajuta să împrăștii uniform fondul de ten pe întreagă față. De asemnea, nu uita de gât, dar și de decolteu. În caz contrar vei arată ca și cum ai purta o mască. Totul trebuie să fie unitar, părând cât mai natural posibil. Pentru asta îți trebuie o oglindă cu o lumină foarte bună, astfel încât să nu-l aplici în mod inestetic.

Corectează imperfecțiunile

Am vorbit într-un paragraf anterior despre imperfecțiuni. Orice femeie știe cât sunt de enervante. Așadar, dacă trebuie să le acoperi, sau ai cearcăne mai mult sau mai puțin proeminente, folosește un corector în aceleași nuanțe ca și fondul de ten sau cu o nuanță ușor mai deschisă. Aplică corectorul cu grijă. Cu vârful degetelor sau cu o pensulă îl poți tampona ușor pentru a obține o acoperire uniformă.

Conturează sprâncenele

Se spune că “o femeie fără sprâncene este precum o casă fără perdele”. Poate pot parea mici detalii, însă sprâncenele bine conturate pot face minuni. În comerț există creioane speciale, care au pe capăt o mică perie sau anumite pudre ideale pentru a le da formă. Pentru un aspect natural, evită să folosești creionul dermatograf, negru, care îți va da un aspect inestetic. De asemena, tatuajele sunt recomandate, atâta timp cât sunt făcute de profesioniști adevărați.

Fardul deochi

Culorile de pe pleoape au avut întotdeauna un impact extraordinar. Ține cont că acestea au fost folosite încă din antichitate. Pentru un machiaj de zi, culorile neutre sunt cea mai bună opțiune. Alege o paletă de farduri cu tonuri de maro, bej sau gri. Nu uita să estompezi bine fardul pentru a obține un aspect catifelat.

Cat eyes

Ochii de pisică reprezintă un trend care a fost apreciat încă din anii ‘60. Un eyeliner subțire poate evidenția frumusețea ochilor tăi fără să fie prea agresiv. Aplică-l de-a lungul liniei genelor superioare cu o mână fermă și liniștită. Pentru un look mai natural, poți folosi un eyeliner maro în loc de negru.

Gene lungi

Atunci când clipești trebuie să întorci toate privirile. Pentru asta, poți folosi gene false sau mascara cu volum intens, în special la ocazii speciale. Pentru zi însă, folosește un rimel, poate chiar unul incolor, pentru a nu ieși prea mult în evidență.

Rujul

Buzele trebuie să fie mereu frumoase. Rujul roșu poate fi folosit doar când nu aplici prea mult machiaj sau seara. În rest culorile nude sau glossurile transparente sunt de preferat. Conturul de buze nu trebuie să fie vizibil așa cum era o modă acum douăzeci de ani, când multe femei aplicau un contur foarte strident.

Machiaj care rezistă

Ni se întâmplă adesea ca după câteva ore fața noastră să arate ca o felie de pizza. Însă, există acum pe piață fixatoare speciale, pe care le poți pulveriza după ce ai terminat întreaga operațiune. Acestea te vor asigura că vei avea un make-up impecabil întreagă zi, fără a fi nevoie de prea multe retușuri. Cu siguranță îți dorești să arăți bine toată ziua.

 

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole