marți, iunie 18, 2024
30.2 C
București

Termopane albe sau colorate. Ce alegi?

Articole fresh

Deja majoritatea locuințelor românilor sunt prevăzute cu termopane, pentru un plus de confort, dar și multe alte avantaje demne de luat în seamă. Poate că te gândești și tu că este timpul pentru o schimbare. Dar nu știi ce să alegi. Pentru că ai văzut atât termopane de culoare albă. Dar și de alte nuanțe. Există vreo diferență între cele două? Este vorba despre dezavantaje semnificative? Sau până la urmă totul ține de preferințele fiecăruia? La aceste întrebări am încercat să îți oferim un răspuns bun, în rândurile de mai jos.

Termopane albe

Cu siguranță sunt mai des întâlnite decât cele colorate. Așa că este normal să te întrebi dacă le sunt superioare sau nu. Te lăsăm să te decizi și singur. Însă numai după ce ai parcurs cu atenție cele ce avem de zis în continuare.

Avantaje care ar putea conta în alegerea ta

Începem să îți vorbim despre termopanele albe cu o listă a celor mai importante avantaje de care ai parte dacă optezi pentru ele.

  • Aspect plăcut, potrivit pentru toate stilurile

Termopanele albe sunt preferate de mulți dintre cei care optează pentru ele. Din motiv că oferă un aspect clasic. Și, pe deasuprea, se potrivesc de minune cu majoritatea stilurilor arhitecturale. În plus, fiind vorba despre termopanele albe, oferă un look aparte casei. Astfel, sugerează ideea de curățenie și prospețime, cam ce ne dorim fiecare de la locuința noastră.

  • Un spațiu ce pare mai mare decât este în realitate

Există multe artificii ale specialiștilor în amenajări interioare prin care să dai impresia că locuința ta este mai mare decât în realitate. Dacă și tu te numeri printre cei care au această tendință, optează pentru termopane de culoare albă. Se știe că în general, nuanțele deschise și albul au tendința de a reflecta mai bine lumina. Camera în care ai ales să montezi termopane la geamuri va părea nu doar mult mai mare decât este în realitate, dar și mult mai luminoasă, în condițiile în care nu prea ai parte de prea multă lumină naturală de obicei.

  • Preț mai mic

Sunt unele firme care montează termopane care percep un preț mai mic pentru cele albe. Așadar, dacă bugetul pe care îl ai la dispoziție nu este chiar tocmai unul dintre cele mai generoase, iar locațiile unde vrei să montezi termopane sunt destul de multe, optează pentru cele albe, pentru că sunt alegerea firească.

Dezavantajele termopanelor albe

Evident, după cum probabil ai intuit deja, sunt și câteva puncte slabe ale acestora. Ți le prezentăm și noi pe cele mai importante dintre ele, nu neapărat pe toate.

  • Murdăria se observă mult mai ușor pe termopanele albe

Chiar dacă aminteam ceva mai sus de acel aspect curat pe care îl oferă termopanele albe, trebuie să știi că sunt ceva mai… pretențioase atunci când vine vorba despre îngrjirea lor corectă. Atât murdăria, cât și anumite zgârieturi se observă mult mai ușor pe ele, ceea ce poate fi uneori destul de frustrant. Ca să nu mai spunem de obositor, pentru că va trebui permanent să le cureți și să le întreții așa cum trebuie, dacă vrei să te bucuri cât mai mult de investiția făcută.

  • Nu sunt indicate pentru zonele murdare

De fapt, nu atât neindicate, ci mai degrabă nu sunt practice și nu se merită să fie montate în acele spații mai murdare. Prin urmare, într-un atelier de lucru sau să zicem un șantier, un spațiu unde mai mereu se face mizerie, dacă nu vrei să ai parte de un aspect dezolant și neprofesionist, mai bine renunță la ele și optează pentru cele colorate.

Termopanele colorate, pentru acel ”ceva” care face diferența

Și am ajuns, în sfârșit, și la termopanele colorate. Am alcătuit și acum o listă cu avantaje și dezavantaje, pentru ca tu să ai toate informațiile necesare pentru a lua mai ușor decizia care se potrivește în cazul tău.

Cele mai importante avantaje

După cum menționam mai sus, există multe avantaje ale termopanelor colorate, iar spațiul nostru este de-a dreptul insuficient pentru a ți le detalia pe toate. Așa că ne-am concentrat atenția asupra celor principale.

  • Un plus de veselie și personalitate pentru un spațiu anost

Atunci când adori să fii înconjurat/ă de lucruri care îți oferă șansa de a te simți în largul tău, știi că ai luat cele mai bune decizii în ceea ce privește amenajarea locuinței. Pentru a aduce chiar și unui spațiu lipsit de personalitate un plus de culoare și veselie, nu este nevoie de prea multe artificii. Este de ajuns uneori doar o mică schimbare, iar aceasta ar putea fi dată de folosirea termopanelor colorate.

  • Maschează murdăria

Dat fiind că vorbim de unele colorate, aceste termopane sunt pur și simplu perfecte pentru a camufla puțin murdăria, dar și eventualele zgârieturi apărute din varii motive la suprafața lor.

Dezavantaje de știut

Și de această dată există unele dezavantaje, care ar putea fi prea mult pentru tine.

  • Un spațiu mai mic și întunecat

Dacă intenționezi să amenajezi o cameră mică, renunță la termopanele colorate, deoarece acestea au tendința de a absorbi mai multă lumină decât cele albee. În acest fel, spațiul respective ar putea să pară mai mic sau mai întunecat.

  • Nu se potrivesc cu anumite stiluri arhitecturale

Unele stiluri arhitecturale pot fi puse mult mai bine in valoare de termopanele albe, în timp ce cele colorate pot să nu se potrivească în mod corespunzător.

Pentru a rezuma, îți spunem doar că alegerea între termopanele albe și cele colorate depinde în mare măsură de preferințele personale, stilul arhitectural al clădirii și condițiile specifice ale mediului în care sunt instalate. Ține cont de avantajele și dezavantajele fiecărioa și ia în considerare toate aspectele înainte de a face o alegere.

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole