marți, iunie 18, 2024
30.2 C
București

Cum înlocuiești garderoba cu haine vechi

Articole fresh

Nu putem spune că există vreo femeie care să găsească din prima cu ce să se îmbrace. Doamnele stau adesea ore-n șir în fața sifonierului larg deschis în căutarea acelui outfit perfect. Deși de multe ori au haine pentru a umple un magazin, dificultatea de alegere este una impresionantă. Poate că este o chestiune tipic feminină. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să îi găsim o rezolvare.

Nu intră în panică!

Transpiri. Te enervezi. Iar tot ce se află în garderobă pare că nu mai este pe placul tău. Asta înseamnă că trebuie să găsești o soluție rapid, cu atât mai mult cu cât poate este nevoie să pleci undeva în scurt timp. Dar chiar și dacă ai la dispoziție timp berechet, este nevoie de idei noi. Femeile nu doresc să-și facă apariția, mai ales la evenimente, în aceleași ținute pentru că este o problema de imagine. Desigur, poate te gândești că doar cele bogate își permit să schimbe hainele din dressing după pofta inimii, dar să știi că nu este deloc adevărat. Ai o mulțime de opțiuni prin care poți da o viață nouă ținutelor tale, chiar dacă vorbim despre haine vechi.

Mergi la magazinele de second hand

De peste 30 de ani, în România numărul de magazine cu produse la mâna a doua a crescut considerabil. Nu poate fi decât un lucru bun pentru cele care vor să facă shopping la prețuri accesibile, dar și pentru persoanele care cred în sustenabilitate. Cele mai multe seconduri aduc haine cât mai diversificate, pentru mărimi diferite, gata să își găsească o nouă folosință pentru cineva. Așadar, chiar dacă ești puțin sceptică, ia în calcul o vizită la magazinele la mâna a doua de prin orașul tău.

Cu siguranță vei găsi câteva care au ceea ce îți trebuie. De multe ori prețurile sunt foarte accesibile, putând să pleci cu o garderobă completă la nici 50 de RON. Să nu mai vorbim de oportunitatea de a găsi, printre acel morman de haine, piese de colecție sau de brand. Caută să fie cât mai ieșite din comun, cât mai imposibil de găsit în magazinele cu produse noi, de serie. Nu știi niciodată când cardiganul acela colorat cu 5 culori poate fi o “găselniță” minunată pentru o ținută all black plictisitoare.

Modifică hainele pe care le ai

Nu toată lumea este încântată de ideea pe care am prezentat-o mai sus. Nu este nicio problema pentru ca putem înțelege de ce unele persoane nu doresc să meargă prin magazine second hand. Dar și pentru acestea există soluții de înnoire a garderobei cu ceea ce au deja.  Dacă te pricepi putin la croitorie sau ai o imaginație debordantă, folosește la maxim aceste atuuri. Înarmează-te cu ață, ac, dar și o mulțime de nasturi, mărgeluțe, panglici, fundițe, floricele.

Ia acel tricou simplu alb, plictisitor. Pune-l în fața ta inchpuindu-ți că este o pânză de pictură. Acum așează pe el diverse elemente din cele enumerate mai sus. Poți să-i pui o fundă imensă pe unul din umeri. Pe mijlocul acesteia te sfătuim să coși niște mărgele sau perle multicolore. Deja i-ai schimbat întregul aspect. Dacă te pricepi la brodat, ia o panglică lată, de catifea încercând să brodezi flori sau alte elemente ce îți plac. Apoi prinde-o de betelia unei perechi de pantaloni care arătau atât de banal înainte.

Vei face o piesă irezistibilă, ce va putea fi purtat chiar și la o întâlnire mai pretențioasă. Să nu uităm de sacouri care doar cu o schimbare de nasturi poate deveni o altă haină. Fustele pot fi scurtate sau lungite, în funcție de preferințe. De exemplu, dacă ai o fustă cloș, mai scurtă, dar dorești să fie puțin mai lungă, poți să realizezi un rând, două, trei de volane, până ajungi la lungimea dorită. Duă cum observi, sunt o mulțime de lucruri creative ce îți pot fi de folos dacă dorești să dai o nouă viață hainelor tale.

Combinații inspirație

Să spunem că nici ceea ce ți-am spus anterior nu îți place…Atunci hai să încercăm altceva, adică să combinăm hainele pe care le ai, fără a le modifica, cu piese tot din garderobă cu care te-ai fi gândit că nu poți face nimic. Poate nu credeai dar, un exemplu de combinație ar fi acela de dungi cu buline, atâta timp cât culorile sunt asemănătoare ori complementare. Pe Pinterest poți găsi diverse combinații din acestea, uimitoare în felul lor, la care, cu siguranță, nu te-ai fi gândit.

Acest gen de stil vestimentar se numește eclectic, iar asta înseamnă un mix match de haine ce aparent par a fi nepotrivite, însă rezultatul final este unul cât se poate de spectaculos. Îți vom da un mic pont: te poți inspiră din ținutele lui Jenna Lyons. Deși o necunoscută la noi, în SUA este o adevărată personalitate în lumea fashionului, fiind considerată mulți ani la rând “femeia care îmbracă America”. Poți arunca o privire pe site-urile de specialitate pentru că s-ar putea să găsești ceea ce cauți în stilul acestei nonconformiste stilate.

Accesorii cu stil

Orice haină se schimbă dacă îi pui acel ceva ce îi lipsește. În această situație vorbim despre accesorii care pot fi eșarfe, pălării, bijuterii, genți, pantofi. Putem spune că eșarfele colorate sunt printre cele mai versatile accesorii ce pot fi folosite cu scopul de a reinsufleti o ținută veche. Ele pot fi uni ori cu modele. Le poți schimba de fiecare dată, iar pe internet poți să găsești o mulțime de modalități de a le lega cât mai inventiv cu putință. Despre bijuterii nu trebuie să mai vorbim pentru că știm că o broșă, un colier statement, o pereche de cercei fantezie pot fi cireașa de pe tort a întregului tău outfit, fără a trebui să îți schimbi piesele din garderobă.

 

 

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole