sâmbătă, iulie 27, 2024
29.4 C
București

Obiecte pe care să nu le speli în mașina de spălat vase

Articole fresh

Nu mai este nicio îndoială că achiziționarea unei mașini de spălat vase a fost una dintre cele mai inspirate decizii pe care ai luat-o. Ai scăpat de una dintre treburile casnice care îți răpeau destul de mult timp. Bucătăria ta este mult mai ordonată. Economisești bani și timp prețios. Cu toate acestea, trebuie să știi că există și unele obiecte care nu ar trebui să fie spălate cu ajutorul acestui electrocasnic. Și nu doar pentru că pot deteriora mașina de spălat vase. Ci pentru că sunt destul de delicate pentru programele ei. Nu-ți face griji. Nu sunt prea multe. Dar în cazul lor, chiar trebuie să te ocupi tu de ele.

Tacâmuri de lemn

Dacă îți plac tacâmurile de lemn – și nu negăm faptul că au un farmec aparte, trebuie să știi că acestea trebuie să fie spălate la mână. Atunci când încerci să le speli folosind în acest scop electrocasnicul tău preferat, trebuie să știi că umiditatea din interior, la fel și temperaturile destul de ridicate pot afecta lemnul din care sunt fabricate tacâmurile tale. Ținând cont că nu sunt prea multe însă, poți să le speli și tu cu atenție. Pentru ca aspectul lor să nu aibă de suferit.

Vasele sau tacâmurile cu decorațiuni fine

În zilele speciale, de aniversare sau cu ocazia anumitor sărbători, când ai parte de mulți oaspeți, vrei să îți impresionezi plăcut invitații. Astfel, folosești în acest sens veselă sau tacâmuri speciale. Tacâmuri decorate fin. Este în special cazul celor argintate și aurite. La finalul zilei, acestea însă nu trebuie introduse în mașina de spălat vase. De ce? Pentru că riști deteriorarea acestora. Chiar dacă nu prea aveai chef acum de spălat, nu lăsa pe mâine. Ci ocupă-te tu de ele. Dacă vrei să scapi de această sarcină neplăcută, optează pentru farfurii simple, albe, tacâmuri de bună calitate. Dar fără decorațiuni. Și oferă aerul festiv al mesei prin anumite decorațiuni speciale. Așa, după ce au plecat toți invitații, poți lăsa mașina de spălat vase să își vadă de treabă. Și tu să te odihnești în liniște.

Un mare NU pentru obiectele din aluminiu

Specialiștii susțin că aluminiul este un metal destul de delicat și atunci când introduci în mașina de spălat vase anumite recipiente confecționate din el, riști să te confrunți cu coroziunea acestuia. Pentru a evita o reacție chimică de care chiar nu ai nevoie, mai bine spală la mână vasele fabricate din aluminiu. Mai ales că nu le folosești chiar atât de des.

Atenție la anumite tipuri de plastic

Chiar dacă de obicei nu este nicio problemă să introduci anumite recipiente din plastic în mașina de spălat, nu toate pot avea parte de acest tratament. Întotdeauna citește cu atenție eticheta de pe spatele vaselor. Pentru că acolo producătorii au trecută și mențiunea dacă se pretează sau nu pentru a fi curățate în mașina de spălat. Unele dintre ele sunt fabricate din plastic ceva mai sensibil la căldurile mari. Și din acest motiv se pot deforma pe perioada ciclului de spălare.

Îndepărtează etichetele din hârtie

Folosești mașina de spălat vase pentru a curăța și sticlele sau borcanele pe care vrei să le folosești pentru a păstra conservele, compoturile și alte preparate delicioase pentru iarnă. Nicio problemă, chiar este indicat să procedezi așa, deoarece în acest fel nu doar că le speli, ci le dezinfectezi foarte bine. Ai grijă doar la un singur lucru: dacă aceste recipiente încă mai au atașată eticheta cu numele produsului care s-a aflat inițial în ele, curăță înainte această hârtie. În caz contrar, aceasta se va lipi pe anumite elemente din interiorul mașinii de spălat vase, și chiar nu vrei să ai parte de așa ceva.

Tacâmuri, vase cu mâner din lemn

După cum aminteam ceva mai sus, lemnul și mașina de spălat vase nu sunt chiar cei mai buni prieteni. De aceea, dacă ai folosit tacâmuri, veselă sau anumite vase cu mâner din lemn, chiar dacă au și o parte metalică, nu le introduce în mașina de spălat vase. Motivele ți le-am explicat, așa că nu mai este nevoie să detaliem prea mult, da?

Vesela din argint

Ai scos argintăria din cutie pentru a oferi mesei festive din acea seară un aer aparte? Sigur ești mulțumită de ceea ce ai reușit, doar că acum servitul mesei s-a încheiat, toată lumea a plecat acasă iar tu… rămâi să speli vasele. Nu le introduce în mașina de spălat vase deoarece în combinație cu detergentul, apa fierbinte și alte recipiente din interiorul acesteia pot suferi unele deteriorări, dintre care decolorarea este cel mai mic dintre ele. Spală-le manual dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de strălucirea lor aparte.

Obiecte ascuțite

Este de la sine înțeles că folosești destul de des cuțite sau desfăcătoare de conserve ori poate tirbușoane. Cu toate acestea, în cazul lor, nu le pune niciodată în mașina de spălat vase, pentru că se pot deteriora. De asemenea, fiind vorba despre obiecte ascuțite, acestea pot să facă și unele daune pe acolo, de care chiar nu ai nevoie. Din fericire, nu sunt atât de multe încât să nu poți să le speli manual!

Ține cont de recomandările producătorului

Pentru ca mașina ta de spălat să funcționeze bine și să aibă o durată de viață cât mai mare, ține mereu cont de recomandările producătorului care sunt trecute în manualul de utilizare. Este posibil ca pe lista cu obiecte interzise să se mai afle și altele, pe care le găsești trecute acolo!

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole