marți, iunie 18, 2024
30.2 C
București

Remedii care te scapă de răul de mașină

Articole fresh

Te gândești cu groază la momentele în care urmează să mergi la un drum lung cu mașina. Pentru că te vei simți inconfortabil din cauza răului de mașină. Sau poate că juniorul familiei este cel care suferă din cauza acestui disconfort. Oricum ar fi, ți-ai dori să existe și ceva care să vă ajute pe amândoi să vă bucurați de drumul până la destinație. De aceea, avem pentru tine unele informații, pe care le-ai putea găsi interesante, în rândurile de mai jos.

Ce este raul de masina

Raul de masina este acea stare de disconfort care poate apărea în timpul călătoriilor efectuate cu mijloace de transport în mișcare. Există pe rafturile farmaciilor unele produse pe care le-ai putea încerca pentru a vedea dacă îți vin în ajutor. Dar tot în acest scop poți recurge și la alte câteva remedii care pot ajuta în gestionarea răului de mașină. Să vedem împreună care ar fi acestea.

Privește în față

Dacă este posibil, încearcă să stai pe locul din față, de lângă șofer, și privește înainte. Aceeași poziție, dar pe locurile din spate, este la fel de indicată. Iar aceasta este valabilă în special în cazul celor mici. Nici să încerci să citești, să privești în ecranul telefonului sau a tabletei nu reprezintă o idee mai inspirată. Deoarece îți poți accentua stările de rău. De asemenea, pe cât poți, nu urmări obiectele aflate în mișcare, din aceleași considerente.

Aer curat

Ca să mai reduci stările de rău din intensitate, este bine ca mașina cu care te deplasezi să fie ceva mai bine ventilată. Dacă aveți de parcurs un drum lung pe perioada verii, cu atât mai bine. Lasă aerul condiționat pentru altă dată, acum deschideți geamurile pentru a intra mereu aer proaspăt. Vei remarca în mod plăcut că senzațiile dificile cu care te confruntai până acum nu mai sunt atât de prezente.

Fără mirosuri puternice

Nici acele mirosuri puternice nu sunt de mare ajutor în această situație. Ba chiar din contră, după cum ne dau asigurări specialiștii. Se pare că mirosurile puternice accentează răul de mașină, sau chiar îl pot declanșa. În categoria miresme care ar trebui evitate ne referim la fumul de țigară, anumite alimente, parfurmuri, odorizante de mașină și oricare alt miros intens.

Nu mânca alimente grele înainte de a pleca la drum

De câte ori nu ai procedat în acest fel? Ați fost la părinți/bunici sau alte cunoștințe, unde ați avut parte de un adevărat ospăț, după care a fost nevoie să plecați la drum, pentru a reveni la timp acasă! Și atunci, cel mic sau chiar și voi adulții, ați avut parte de rău de mașină, deși poate până acum nu simțeați această stare de disconfort la drum lung. Sau, cel puțin, nu așa accentuată. Mesele grele, pline de grăsimi, prea condimentate nu sunt indicate înainte de a te urca și mașină. Dacă nu le poți evita, atunci măcar amână momentul plecării. În orice caz, pentru a nu porni la drum ”pe inima goală” cum se zice, o masă ușoară este mai mult decât potrivită.

Gumă de mestecat

Un remediu banal, dar cu toate acestea foarte eficient. Să mesteci o gumă cu aromă de mentă pe parcursul călătoriei contribuie la stimularea glandelor salivare, ceea ce îți va reduce senzația de rău de mașină. De asemenea, aroma mentolată a acesteia va aduce acel gust de prospețime care ne place atât de mult.

Ține capul fix, sau măcar sprijinit pe ceva

Întotdeauna, la drum lung, sprijină capul pe tetieră sau în cazul copiilor, pe scaunul de mașină. Această poziție îți va permite ameliorarea cu mult a senzațiilor neplăcute date de răul de mașină.

Presopunctura

Nu zâmbi neîncrezător, pentru că s-a observat că în cazul multor persoane are efect, așa că poți încerca și tu. Acest efect se observă când se apasă ușor, dar ferm, la nivelul punctului de presiune P6 (punctul anti-grețuri de pe încheietura mâinii). De asemenea, există și acele brățări de acupresură, care aplică presiune exact asupra punctului P6, și astfel pot ajuta la reducerea simptomelor de rău de mașină.

Încearcă să te relaxezi

Nu porni la drum încordat, cu gândul că iar te vei simți rău și va fi o adevărată corvoadă până ajungi la destinație. Dimpotrivă, încearcă să te relaxezi, să apelezi eventual și la unele tehnici de meditație despre care ai citit pe internet, golește-ți mintea de gânduri și bucură-te de peisajele care se deschid în fața ochilor tăi. Eventual, poți asculta muzică relaxantă, sau în cazul copiilor, o poveste audio care să le atragă atenția și să îi facă să uite de răul de mașină.

Interzis mâncatul în mașină

Nu doar că în acest fel se va face destul de multă mizerie, dar răul de mașină își va face simțită prezența mai repede, ci parcă însoțit de simptome ceva mai puternice. Opriți puțin mașina pentru o gustare, cum ar fi biscuiți sărați, sticksuri sau covrigei, dacă mai este mult până la destinație iar foamea a început să își arate colții.

Suplimente alimentare natuale

După cum aminteam ceva mai sus, pe rafturile farmaciilor sau ale magazinelor cu produse naturiste se află și anumite suplimente, cum ar fi ghimbirul sau vitamina B6, care sunt în mod frecvent asociate cu reducerea simptomelor de rău de mașină.

Discută cu medicul

Dacă simptomele persistă sau sunt prea severe și nimic nu pare să funcționeze, este întotdeauna recomandat să consulți un medic pentru a discuta despre ce opțiuni de tratament există.

 

 

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole