marți, iunie 18, 2024
30.2 C
București

Scaunele de masaj, între relaxare și efecte benefice

Articole fresh

Toată lumea a auzit de beneficiile masajului pentru starea de bine a organismului. Începând de la reducerea stresului, până la tratarea anumitor probleme medicale. Asta ca să ne referim strict la mesajul terapeutic și de relaxare. Deși adevărul este că beneficiile masajului sunt mult mai numeroase.

Pentru majoritatea dintre dumneavoastră, ideea de masaj implică automat o masă de masaj. Unde? Într-un cabinet profesionist. Dar timpul este acel ”ceva” care pare să ne lipsească mereu. Astfel, suntem întotdeauna pe fugă. Și, oricât de mult ne-am dori câteva clipe de relaxare la un cabinet profesionist, pur și simplu nu avem cum să ajungem. Cu toate acestea, avem o soluție pentru dumneavoastră. De ce să renunțați la beneficiile pe care le are masajul pentru dumneavoastră și să nu apelați la scaunele de masaj. Potrivit specialiștilor, acestea reușesc să suplinească cu excelență orice maseur. Ba chiar să ofere și rezultate mai bune.

Avantajele scaunelor de masaj

Dacă nu sunteți prea convins, vă vom prezenta, pe scurt, avantajele acestora.

Relaxare

După o zi grea petrecută la muncă, și care s-a continuat și acasă, vă doriți cu disperare ceva care să vă relaxeze atât musculatura încordată. Cât și nervii care au fost întinși la maxim. Aici intervine scaunul de masaj. Nu va mai fi nevoie să apelați la un maseur profesionist pentru a vă relaxa. Mai ales că încheierea treburilor are loc de obicei puțin după miezul nopții. Nu credem că ar veni cineva la ora aia pentru o ședință de masaj la domiciliu. Așa că, pentru a avea parte de relaxarea dorită, doar vă așezați pe scaunul de masaj de acasă. Și acesta va începe să-și facă treaba. În primul rând, va relaxa musculatura. Ș apoi va veni acea stare de bine după care ați tânjit toată ziua.

Postura corpului este îmbunătățită

Medicii susțin că în zilele noastre se întâlnesc cazuri, din ce în ce mai multe, de persoane care suferă de dureri de spate. Din cauza posturii greșite a corpului. Cele mai multe cazuri se întâlnesc în rândul copiilor și al tinerilor. Aceștia pot risca și unele devieri în ceea ce privește dezvoltarea scheletică. Nu lăsați lucrurile să avanseze. Și apelați la ajutorul scaunului de masaj. Acesta are un design special. Design care îl ajută să se muleze pe forma corpului. Și îi transmite acestuia o cât mai bună orientare. În cel mai scurt timp veți vedea cum postura corpului se îmbunătățește, iar durerile de spate și de gât nu mai reprezintă o problemă.

O mai bună circulație 

După cum am menționat ceva mai sus, aceste scaune de masaj ajută la relaxarea musculară, dar ajută și la normalizarea tensiunii arteriale. Țesuturile sunt mai bine oxigenate, circulația este îmbunătățită, și în acest fel și vindecarea anumitor afecțiuni va fi mai accelerată.

Contribuie la eliminarea toxinelor din organism

Prin masaj, mușchii sunt puși în funcțiune, ceea ce duce la faptul că limfa și circulația sanguină au posibilitatea să acționeze mai bine, inclusive la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, s-a observat o reducere semnificativă a spasmelor muscular, iar rezultatul pe care îl înregistrați poate fi același cu cel oferit de către un maseur profesionist.

Flexibilitate ridicată

Multă lume se plânge de faptul că din cauza sedentarismului articulațiile nu mai sunt atât de flexibile. În ajutor vine din nou fotoliul de masaj, care prin efectul relaxant pe care îl produce, are loc și o semnificativă îmbunătățire a flexibilității. Veți observa cum parcă, dintr-o dată aveți o libertate de mișcare sporită, ceea ce vă va da energia de care aveați atâta nevoie.

Recuperare ușoară după intervențiile chirurgicale

În cazul anumitor intervenții chirurgicale, scaunul de masaj vă ajută chiar să vă recuperați mai rapid deoarece crește fluxul sanguine, o mai mare cantitate de oxigen este transmisă către țesuturi și astfel se accelerează procesul de vindecare. Cu toate acestea, este bine să întrebați medical dacă puteți folosi fotoliul cu masaj în perioada de recuperare de după intervenția chirurgicală, pentru că uneori chiar nu este indicată utilizarea acestuia.

Îmbunătățește respirația

Din varii motive, nu numai din cele de natură medical, se întâmplă ca mușchii din jurul coastelor să devină rigizi, iar coastele pot să deranjeze respiraţia. Grație scaunului de masaj se produce și relaxarea acestor mușchi, astfel că veți constata o îmbunătățire semnificativă a respirației. Dacă nu ne credeți, puteți testa și singuri: încercați să respirați adânc atât înainte de sesiunea de masaj, cât și după. Nu se poate să nu remarcați o îmbunătățire după ce ședința s-a încheiat.

Scaunul de masaj și femeile însărcinate

Perioada sarcinii este una special pentru fiecare femeie. Dar, pe lângă bucuria pe care aceasta o simte la gândul că va deveni mamă, în corpul ei se produc o serie de schimbări, unele dintre ele destul de neplăcute. Din cauza greutății, acestea pot simți unele senzații de discomfort, durere chiar, precum și unele înțepături neplăcute. Cam toate femeile însărcinate și-ar dori un masaj bun, care să le ajute să se relaxeze puțin, dar nu știu dacă acesta poate fi efectuat sau nu pe perioada gravidității.

Specialiștii susțin că dacă nu există o contraindicație clară din partea medicului care vă urmărește sarcina, atunci vă puteți bucura de beneficiile unor masaj ușor, relaxant, care va elimina sau atenua și multe dintre senzațiile de disconfort pe care le experimentați în această perioadă. Prin folosirea scaunelor de masaj, sistemul nervos se liniștește, stările de anxietate se estompează sau dispar complet, durerile de spate nu vă vor mai face probleme, și cel mai probabil vați avea parte și de un somn odihnitor peste noapte, fără stresul insomniilor din ultima perioadă.  Grație acestor beneficii, și starea psihică a viitoarei mame se va îmbunătăți considerabil, va avea parte de un ”boom” de energie, iar oasele nu vor mai ”scârțâi” ci vor fi mult mai flexibile.

 

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole