sâmbătă, iulie 27, 2024
21.9 C
București

Sfaturi care te scot din minți atunci când devii părinte

Articole fresh

Ți-ai dorit enorm de mult să devii părinte. Iar acum, când dorința a devenit realitate, te confrunți cu o situație care te face uneori să îți pierzi răbdarea. Toată lumea, începând cu rude, prieteni, colegi de serviciu sau simple cunoștințe, se transformă în adevărați experți în parenting. Și se întrec, care mai de care, să îți ofere anumite sfaturi menite să îți arate cum să îți crești mica minune. Nimic de zis, unele sunt chiar bine venite. Dar cele mai multe sunt pur și simplu atât de enervante, încât cu greu te poți abține să nu le întorci… recomandările. Lăsând gluma la o parte, hai sa vedem care ar cele mai des întâlnite sfaturi care te scot din minți atunci când ești părinte.

Dormi când doarme copilul

Îți sună cunoscut, nu-i așa? Credem că toți părinții au avut parte de acest sfat din partea cuiva. Așa că nu îți spunem o noutate. Atunci când ești la început de drum, este posibil ca perioadele de odihnă și cele de veghe ale celui mic să fie destul de solicitante. De asemenea, sunt copii mai liniștiți. Și alții ceva mai agitați. Copii care te solicită permanent. Încercați să găsiți un echilibru. Și să vedeți care ar fi soluțiile cele mai bune în cazul vostru. Faceți cu rândul astfel! Profitați de ajutorul unei persoane de încredere pentru a sta puțin cu cel mic. Însă treburile casnice trebuie duse la bun sfârșit. Evident, ți le vei prioritiza. Dar nu vei renunța la ele.

Trebuie să mănânci mult/să bei bere ca să ai lapte

Nu există niciun fel de legătură cu cantitatea mai mare de mâncare pe care alegi să o consumi, ori poate faptul că ai băut mai multă bere și producția de lapte matern. Dimpotrivă, aceasta este influențată de cu totul alți factori. Cum ar fi odihna suficientă. Ca să amintim doar unul dintre ele. La fel ca și pe perioada sarcinii, nici acum nu trebuie să mănânci pentru doi. Optează pentru mese echilibrate. Mese care să îți aducă aportul necesar de vitamine și minerale. În plus, mai poți bea și ceaiuri de stimulare a lactației. Cel mai bine este să discuți aceste aspecte cu un consultant în alăptare. Pentru a vedea care sunt și recomandările lui în acest sens.

Nu-i tăia unghiile, că va deveni hoț

Nu știm dacă să râdem sau să plângem amar atunci când primim acest sfat. Au trecut vremurile când încă ne mai ghidam după anumite superstiții. Prin urmare, renunță la ideea de a urma acest sfat care s-a vrut a fi unul binevoitor. Cei mici nu își coordonează prea bine mișcările. Cel puțin în primul an de viață. Iar unghiuțele cresc. Așadar, nu îl poți lăsa să se rănească singur. Și nici să îl porți permanent cu mănuși nu este o soluție.

Nu-l mai ține atât de mult în brațe, că se învață

Niciodată un bebeluș care plânge o va face ca să te șantajeze emotional ca tu să îl plimbi mai mult în brațe. Este modalitatea prin care acesta te anunță că are nevoie de tine pentru a remedia un disconfort pe care îl resimte. Fie că îi este foame, trebuie să schimbi scutecul, este prea obosit sau pur și simplu are nevoie de brațele tale pentru a-și găsi alinarea, prin plâns el îți va transmite aceste mesaje.

Nu lăsa bebelușul să plângă doar pentru a-și dezvolta plămânii, sau pentru că se învață în brațe, ci încearcă să îți dai seama care sunt problemele sale. Ai rămâne surprins/ă cât de multe persoane însă aleg să respecte acest sfat, chiar și în zilele noastre. Profită cât mai mult de clipele în care îl poți purta în brațe, pentru că pe măsură ce crește nu va mai avea atât nevoie de ele pentru a-și găsi alinarea.

Un copil ar trebui să mănânce orice/tot din farfurie

Ei, și am ajuns la diversificare. Toată lumea este ”expertă” aici, iar sfaturile și indicațiile care le primești acum sunt nenumărate, și nu sunt neapărat cele mai bune. Renunță să mai te iei după gura lumii, și respectă mai bine recomandările medicului pediatru în acest sens. Nici tu ca adult nu poți mânca tot din farfurie și ai și anumite preferințe alimentare. De asemenea, sistemul lor digestiv nu este încă suficient de dezvoltat, așa că dacă vrei să nu se confrunte cu probleme de sănătate mai târziu, nu grăbi lucrurile inutil.

Un bebeluș ar trebui să doarmă în pătuțul lui

Aici totul ține de felul în care gestionați voi problema somnului celui mic, în așa fel încât să vă puteți odihni cu toții. Sunt avantaje și dezavantaje ale co-sleeping-ului, și nu este cazul să începem să le enumerăm acum pe acestea. Confortul copilului, dar și al părinților este cel mai bun motiv pentru a face exact cum vă este vouă mai bine.

Trebuie neapărat să-l înveți de mic să folosească olița

La ce bun atâta grabă, că doar nu se va duce la școală cu pampersul după el? Asta nu înseamnă că trebuie să lași această operațiune în sarcina educatoarelor de la grădiniță, dar nici să grăbești inutil lucrurile, pentru că nu ajungi la niciun rezultat pozitiv. Fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare, și cu siguranță va renunța și la scutec, atunci când este pregătit să o facă. Nu înseamnă că dacă a început să facă la oliță de la 6 luni va deveni un mic geniu în viitor, dacă ne permiți această glumă!

Tu cu care dintre aceste sfaturi te-ai confruntat? Sau ai altele speciale? Suntem foarte curioși de cum a fost la tine!

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole