sâmbătă, iulie 27, 2024
31 C
București

Cum să îți transformi dormitorul într-o oază de liniște

Articole fresh

Nicăieri nu este ca acasă, mai ales când avem liniște, un spațiu primitor, fiind înconjurați de ceea ce ne place cel mai mult. După o zi de muncă, ce adesea pare a fi interminabilă, ne dorim să ajungem în propriul cămin, să mâncăm ceva, să facem un duș, ca apoi să ne așezăm în pat cu un ceai cald, o carte bună sau vizionand filmul preferat. Este cel mai inocent vis pe care un adult îl poate avea. Însă, dacă spațiul în care locuiești nu este cel mai plăcut, nici odihna ta nu va fi de calitate. Nu putem spune că dormitorul nu este un loc special în casă. Așa că pentru a-l face perfect, trebuie să îi oferim o transformare. Prin culori, texturi, decorațiuni, acest lucru este posibil.

Nuanțe liniștitoare

Te gândești la o oază de liniște, deci îți vine în minte căldura, serenitea. De exemplu, roșul nu ar fi niciodată potrivit pentru camera în care dormi pentru că aduce agitație. Așa că în dormitor este important să alegi culorile potrivite. Acestea au un impact puternic asupra stării noastre de spirit. Poți îmbunătăți sau distruge atmosfera. Pentru a crea o atmosferă plină de liniște, relaxare, bunăstare ar trebui să alegi nuanțe care te calmează. Alege nuanta care iti plac. Noi îti recomandam adică albastru deschis, verde turcoaz, bej. Acestea au un efect calmant asupra sistemului nervos. Ele ajută la reducerea stresului, anxietății, neliniștii.

Mobilier specific

Nimic nu se compară cu acel moment în care te așezi în pat, după o zi stresantă. Însă, dacă ai impresia că stai pe pietre, poți spune adio relaxării. Așa că îți dai seama că mobilierul joacă un rol principal în amenajarea dormitorului. Alege piese de mobilier confortabile, însă ele trebuie să fie și funcționale. Ideea este ca tot ce este în jurul tău să îți permită să te relaxezi. Un pat confortabil este deci esențial.

Trebuie să acorzi multă atenție saltelei. O mulțime de magazine oferă saltele pentru toate tipurile de necesități. Ai nevoie și de un dressing încăpător, în care să îți așezi hainele, lenjeriile de pat, tot ce îți trebuie pentru a trăi în confort absolut. O comodă poate fi necesară dacă dorești să-ți ții lenjeria intimă. Deși televizorul nu este recomandat acolo unde dormi, pentru multe persoane vizionarea unui film înainte de culcare, sau a serialului preferat înseamnă relaxare, așa că dacă îți face plăcere nu este nicio problemă să pui dispozitivul în cameră.

Detalii care contează

Ne place să ne înconjurăm de tot felul de detalii care ne fac să ne simțim bine. Aceasta este povestea textilelor care adesea au însemnătate foarte mare. Materialele pe care le utilizezi în dormitor joacă un rol important în crearea unei atmosfere care să-ți aducă liniște. Alege lenjerii de pat moi, care să fie plăcute la atingere, să vă ofere senzația de răsfăț. Covoarele moi pot adăuga un sentiment de căldură spațiului. Sunt plăcute în special când te dai jos din pat, când simți acea căldură plăcută sub picioare. De asemenea, poți opta pentru draperii opace care să îți ofere intimitate, dar și pentru a crea un mediu ideal pentru somn.

Soare sau lămpi?

Camera de dormit nu este numai pentru… dormit. Mai poți face și alte activități, cum ar cititul. Ne place să citim, îmbrăcați în pijamalele confortabile pe care le avem. Pentru asta trebuie să avem grijă cum alegem corpurile de iluminat. Ele reprezintă un aspect crucial al amenajării dormitorului. Alege o combinație de surse de lumină, inclusiv iluminat ambiental, funcțional sau decorativ. Lămpile cu lumină caldă pot crea o atmosferă relaxantă în dormitor. Poți adăuga un comutator care reglează intensitatea luminii. De asemenea, nu ezita să alegi lumânări parfumate. Ca și elementele din paragrafele de mai sus, acestea au rolul de a te face să te simți bine.

Obiecte cu personalitate

Unii oameni preferă simplitatea, însă sunt persoane care iubesc să se înconjoare de tablouri, statui, cărți. Fiecare dintre noi are un caracter unic, care se poate exprima inclusiv de lucrurile de care ne înconjurăm. Dacă îți plac tablourile, adaugă unele în dormitor, care să se încadreze în nuanțele predominante. Statuile pot fi obiecte minunate. De exemplu, în dormitor, pentru relaxare, poți să alegi statui cu Buddha. Acestea sunt menite să-ți aducă o stare de bine.

Și adăugarea unor elemente naturale în decorul dormitorului poate contribui la crearea unei atmosfere de liniștite. Plantele în ghivece înseamnă viață, prospețime, aer. Asta pentru că ele îmbunătățesc calitatea aerului din cameră prin filtrarea aerului, eliberând oxigenul. Acestea pot fi așezate în anumite colțuri ale încăperii.

Curățenie lună

Am vorbit mai sus despre cum să amenajezi camera în care vei dormi. Desigur, este ceva super important. Însă acest lucru nu este suficient. Orice casă are nevoie de curățenie. Dormitorul este camera în care stai mult timp, iar ordinea de aici contează foarte mult. Curățenia din dormitor este esențială pentru a crea o atmosferă liniștită. Pentru asta trebuie să faci un efort regulat cu scopul de a păstra dormitorul organizat, eliminând obiectele inutile. Șterge praful, curăță covoarele, schimbă lenjeria odată pe săptămâna sau de câte ori este necesar, fă curat în șifonier. Sigur, îți va lua timp, dar liniștea pe care o ai după aceea este magică.

Calmul suprem

Am tot vorbit în paragrafele anterioare despre liniște. Aceasta este esență dormitorului. De aceea ne retragem în această cameră după o zi de muncă. Trebuie să te asiguri că ai ferestre care se închid ermetic pentru a nu lăsa zgomotele de afară să pătrundă în interior. Dacă ai posibilitatea, izolează fonic pereții, deoarece știm cu toții că, mai ales dacă locuiești la bloc, se pot auzi zgomote de la vecini.

 

- Advertisement -itexclusiv.ro
Ultimele articole